Sportsværksted

Tempeltræet

 

Bülowsvej 14A, 1870 Frederiksberg, Tlf. 38210620

Sportsværkstedet

 

Hvorfor bevæge sig?

På Tempeltræet dyrker vi sport fordi, at det skal være sjovt.

Motion og bevægelse er ifølge DMCU (Dansk center for undervisningsmiljø) et vigtigt grundlag for udvikling af personlighed og intellekt. ”Hvad man har i benene, det har man også i hovedet.”

Derudover siger DCUM, at børn som har et positivt forhold til sin egen krop både fysisk og psykisk, har de bedste muligheder for blive en del af det miljø, det lever i. Gennem bevægelse udvikler barnet derfor en tro på sig selv og egne kompetencer.

På sportsværkstedet lægger vi meget vægt på det sociale aspekt i arbejdet med børnene, da vi har rigtig gode muligheder for at støtte børnene i relationer, da vores aktiviteter ofte består af hold eller store grupper. Derfor mener vi også, at det er rigtig vigtigt, at børnene er medskabere af vores værksted, hvor vi i Tempeltræets ånd sørger for, at alle har det godt og alle føler, at de er en del af fællesskabet.

 

Sportsværkstedet

På sportsværkstedet vil vi gerne påvirke børnene til at tilegne sig nogle sunde og gode vaner, ved at præsentere sport på flere forskellige måder.

Sportsværkstedet har base i skolegården på Skolen ved Bülowsvej. Når børnene har fri fra skole, bliver gymnastiksalene og skolegården til Tempeltræets sportsfaciliteter. Her kan man spille lige fra fodbold, basket, rundbold, kongespil, og stå på rulleskøjter m.m.

Derudover bruger vi i vinterhalvåret skøjtebanerne på Frederiksberg flittigt.

På selve Tempeltræet, har man også mulighed for at

dyrke sport. Vi har et splinter nyt fodboldbur og hockeybane, hvor der bl.a. bliver afholdt små turneringer. Det er vigtigt for os at understrege, at sportsværkstedet ikke er for professionelle, men for alle de børn på Tempeltræet, der vil have det sjovt og bruge deres krop.

 

Salen

Salen på skolen ved Bülowsvej, er et tilbud til alle børn på Tempeltræet der er glade for boldlege eller at tumle. Legene i salen udvikler og styrker børnenes grov– og finmotorik, samt at de får en masse motion.

Vi stræber efter at børnene viser gensidig respekt overfor hinanden, og kan indgå i større sociale sammenhænge. Vi lægger vægt på at børnene lærer om ”sportsmanship” når de spiller mod og med hinanden i hold-aktiviteter for at fremme holdånd og god tone.

Badminton

For at prøve badminton på Tempeltræet behøver man ikke at have prøvet det før. Der bliver spillet badminton på mange forskellige niveauer, hvor alle kan være med.

Vi spiller i Hermes Hallen, som har de helt rigtige faciliteter og vi har for nyligt indkøbt helt nye seje ketsjere og bolde.

En af de vigtigste regler i badminton på Tempeltræet er, at alle har noget at lære hinanden. Det kan være nye svære teknikker, det kan være regler og det at kunne se hinanden og få alle med i fællesskabet.

Den allervigtigste regel er dog, at man husker at anerkende hinanden. Gennem positiv kritik og anerkendelse mener vi, at vi lærer bedst og det skaber et behageligt miljø at trives i.

Til badminton har man mulighed for at træne forskellige slag. Vi laver små turneringer og spiller små badminton spil som kina, ostekonge, rundt om nettet m.m. Her snakker vi om hvordan det er at tabe og vinde. Børnene guides til at lave personlige mål og vi lægger vægt på de små succesoplevelser, som er med til at løfte det enkelte barn.

 

Yoga

På Tempeltræets sportsværksted kan man prøve at dyrke yoga. Yoga timerne finder sted i gymnastiksalene på skolen, hvor Tempeltræet har sine egne yogamåtter.

Til yoga laver man bl.a. udstrækninger, styrke, vejrtrækningsøvelser og meditationsøvelser. Til timerne lærer man yoga helt fra bunden og man behøver ikke at være smidig eller kunne nogle øvelser/stillinger på forhånd, for at kunne deltage.

Ved at dyrke yoga kan man bl.a. forbedre ens koncentration, søvn, balance, styrke, krop og sind.

Yoga er også for drenge :-)

 

Løbeklub

På Tempeltræet har vi vores egen løbeklub. En gang om ugen mødes vi i skolegården efter skole, hvor vi klæder om og løber samlet ned til en af søerne. Når vi kommer ned til søen, kan man løbe i sit eget tempo og selv være med til at sætte sit mål for dagens løbetur. Udover almindelig løb, træner vi også interval løb, hvor pulsen kommer op at runde max pulsen.

Hver uge bliver der kåret en ’ugens løber’, som bliver kåret ud fra engagement, udholdenhed og ikke mindst humør, som skaber energi og glæde til resten af holdet.

I løbeklubben står sammenhold først i rækken, hvor vi lægger vægt på at hygge, snakke, bakke hinanden op og skabe en god stemning på holdet.

 

Vinterbadning

I Tempeltræets vinterbadeklub har man mulighed for at overskride en meget stor grænse, for vandet er til tider MEGET koldt!

Heldigvis melder sejrens varme sig hurtigt og så er det tid til hygge, med noget varmt at drikke.

Vi kører ud på Amager i vores minibus iført badetøj og badekåber. Her bader vi fra badebroen ved Kastrup søbad. Børnene går i fra broen og de behøver ikke kunne svømme for at være med, da der er en lille bro, under vandet, som man kan stå på, så det er det samme som at kunne bunde.

Der er desuden adgang til omklædningsfaciliteter ved broen, hvor vi bader.

Børnene melder sig ind i Vinterklubben efter sommerferien, og deltager i badningen et helt år. Der er gerne 2 vinterbadehold, det betyder at holdene bader cirka hver anden uge.

De børn der melder sig ind i Vinterbadeklubben bliver, så vidt muligt, delt i hold så de er sammen med nogen fra

deres egen klasse.

De voksne der bader med børnene har den bassinprøve som man skal have for at bade med børn i Frederiksberg kommune.