Pigerum

Tempeltræet

 

Bülowsvej 14A, 1870 Frederiksberg, Tlf. 38210620

Pigerummet

 

 

På Tempeltræet synes vi at det er vigtigt at der er plads til alle. Da vi gennem tiden har oplevet at mange piger trækker sig når der er for meget støj/for mange mennesker, har vi valgt at

etablere et pigerum.

 

Pigerummet er et område der er forbeholdt pigerne fra 5.til 7.klasse. Her kan man ”hænge” ud med veninderne, se tv, hyggesludre eller bare slappe af. Pigerummet har to computere med Sims og netadgang.

 

I pigerummet er der også mulighed for at udfolde sin kreativitet. Vi laver smykker, mest af perler men også armbånd med mange forskellige knytteteknikker.

Et stort hit i pigerummet er miniperler som vi bruger til udsmykning af kalendere m.m

 

Vi lægger vægt på at give pigerne glæde, stolthed og succesfølelse i kraft af

proces og produkt.Pigerne har stor medindflydelse i rummet og aktiviteterne bliver tilrettelagt sammen.

 

Der er som regel en voksen i pigerummet. Det er ikke fordi pigerne ikke kan klare sig selv, men fordi vi mener at det er vigtigt at der er en voksen som sikrer at rummet er for alle, og som kan lytte og tale med de mange piger der har brug for/lyst til at snakke. Ofte går snakken om alt muligt lige fra fødselsdage, lejrskole, lektier, ferier, veninder til kæledyr og sociale relationer.

 

Ved at tale med pigerne om respektfuld opførsel overfor hinanden, uanset om man er veninder eller ej udvikler vi pigernes sociale kompetencer i forhold til fællesskabet.

 

 

Mål

Vores pædagogiske mål med pigerummet er, at skabe et trygt sted, hvor pigerne oplever, at de kan være sig selv og hvor de føler, at de kan tale frit omkring de emer der rør sig i dem lige nu.

 

Strategi

At give piger i pubetetsalderen et frirum, hvor de ikke skal forholde sig til drenge.

 

 

Handleanvisninger

- at lave et værested, hvor der er mulighed for at ligge i bløde puder, se film/tv, sludre med veninder.

 

- at skabe mulighed for at lave kreative ting, så pigerne ved højtider og mærkedage kan give hjemmelavede gaver.

- at skabe rum for at alle emner kan tages op, uden at skal tages hensyn til emner som drenge måske vil synes er skøre.

 

- at gennem at være nærværende voksne, ofte gennem det at have et fælles tredje, kan hjælpe børnene med at sætte ord på deres tanker og følelser og støtter op omkring dem så de føler at deres tanker er helt ok.

 

- at udfordre børnenes kreative og finmotoriske sanser.

 

- at udfordre pigernes tålmodighed både ved at de til tider skal vente når de har brug for hjælp, eller på eksempelvis at finder lige den perle de vil bruge.

- at gennem film eller i de tv-serier samen åbne op for emner der trænger til at blive vendt i pigegruppen.

 

- at pigerne lærer andre piger at kende end dem fra deres egen klasse, således at den enkelte pige oplever at få et større venindenetværk.

 

- at have egne computere med spil der er mere rettet mod piger.

 

 

 

 

 

 

 

.